Lägsta pris på din flyttstädning

Såhär får du lägsta pris på din städning

Att få ett bra pris på flyttstäd är förstås viktigt, oavsett om man bor i Malmö eller någon annanstans. Branschen förflyttstädning i Malmö är hårt konkurrensutsatt, så priserna är relativt låga redan nu jämfört med resten av landet. Detta innebär dock inte att det inte går att använda några knep och trix för att få ännu bättre pris! Här är fem tips som snabbt kan förvandla din flyttstädning från ett dyrt måste till ett billigt sätt att spara lite värdefull tid.

Använd RUT-avdraget

Många tänker kanske, att eftersom det rör sig om så lite pengar så är det ändå inte värt att hålla på och begära RUT-avdrag för flyttstädning. De har kanske rätt i att det inte är så dyrt med flyttstädning i Malmö, men det betyder inte att det inte finns tusenlappar att spara ändå. När det kommer till städning så utgör nämligen arbetskostnaden den största delen av priset, och det är just på den kostnaden som man får göra upptill 50 % avdrag. Inte behöver det vara särskilt krångligt heller: alla bra städfirmor kan hjälpa dig med papper och ansökningar för att få ner priset.

Var ute i god tid

Ju längre fram i tiden du bokar, desto villigare är ofta företagen att ge dig ett bättre pris. De flesta företag föredrar nämligen en jämn och förutsägbar ström av kunder över hela året, snarare än uppdrag som kommer in med två dagars varsel hela tiden. Trygghet har kort och gott ett pris, även för städfirmorna, så om du trycker på att du faktiskt ger dem en förutsebar inkomst, är det inte omöjligt att de kan tänkas vilja rucka lite på priset för din flyttstädning.

Var ute i rätt tid

De företag som säljer flyttstäd arbetar ofta med hemstädning och kontorsstädning också. Vintertider är ofta högsäsong för dessa företag, eftersom det helt enkelt dras in mer smuts i hem och på arbetsplatser. Att försöka få en tid för flyttstäd med kort varsel kan vara svårt när orderboken redan är full, så om du har möjlighet att styra när flytten ska ske så kan du spara stora pengar på allt från hyra av flyttbil till kostnad för flyttstädning. Lågsäsong innebär alltid lägre priser, det gäller inte bara hotellen i fjällen.

Ta in flera offerter

Genom att känna till vilka priser som erbjuds, kan du spela ut olika städfirmor mot varandra. Precis som när du förhandlar om räntan på ett lån, kan du även förhandla om pris på flyttstäd. Pruta snyggt och med måtta, så ska du se att det går att få ner priset med några hundralappar här och var.

Städa själv

Nu menar vi inte hela kåken, utan att du städar undan det värsta och största själv. Det tar inte särskilt lång tid, och om städfirman debiterar per timme kan du komma undan åtskilliga hundralappar billigare.

Gratis städofferter