4 saker för bästa flyttstädning

Stå får du bästa flyttstädningen när städar

När du ska välja städfirma för ditt flyttstäd så spelar förstås priset en stor roll. Men det gäller att inte stirra sig blind på det: många företag erbjuder flyttstädning i Malmö till bra pris, men alla gör det inte till samma villkor.

Hur tar företaget betalt?

Städbranschen är full av aktörer, och tyvärr har man ännu inte lyckats enas kring en standard för varken betalning eller garantier. Den ena städfirman som lämnar offert kan ta betalt per timme, med en uppskattning kring hur lång tid uppdraget tar. Nästa kan ta betalt per kvadratmeter, med reservation för vissa förutsättningar och ibland till och med andra kvadratmeterpriser i kök eller badrum. Ytterligare en kan ge dig ett fastpris som förmodligen är högre än de första båda, men i gengäld ger dig just ett fast pris att budgetera in i den totala flyttkostnaden. Som kund är det viktigt att du vet vad du betalar, och vad du betalar för. Kolla även ifall priserna är exklusive eller inklusive moms. Som privatkund betalar du alltid inklusive moms, så om priset är angivet exklusive ska du multiplicera det med 1,25.

Vad ingår i städningen?

Precis som priser kan variera, så kan också själva städtjänsten skilja sig från företag till företag. Flyttstädning är ett ganska flytande begrepp, så vad som ingår är inte alltid självklart. Hos de flesta företag som erbjuder flyttstäd i Malmö ingår det mesta i priset. Akta dig bara för de som är billiga på pappret, men snart bli dyra då de tar extra för allt som inte ingår i grundpaketet. Behöver du själv stå för städutrustning, eller tar städarna med sig allt som behövs? Behöver du dra ut ugn och kyl innan de kommer? Behöver du vara där för att kunna släppa in dem? Sådana saker bör du kontrollera innan du skriver på för flyttstäd, hur bra pris du än får.

Garantier

Garantier kan kanske tyckas onödiga, det är ju inte en bil eller en ny TV du köper. Men likväl är de mycket viktiga när det kommer till flyttstädning, eftersom du riskerar att bli skyldig antingen pengar, att åtgärda fel i städningen, eller både och om mäklaren eller hyresvärden inte godkänner städresultatet. De flesta städfirmor lämnar idag garantier på sitt arbete, och är företaget seriöst så innebär denna garanti att man åtar sig att stå för alla eventuella kostnader i samband med en misslyckad besiktning. Detta är även ett bra incitament för att få ett bra resultat redan från början, eftersom få företag trivs med att skicka ut anställda på garantiärenden.

Försäkringar

Att företaget som ska flyttstäda åt dig är försäkrat är en förutsättning för att du ska kunna känna dig trygg i att anlita det. Men minst lika viktigt kan det också vara att du själv är försäkrad. Ofta innebär flyttar ett oklart försäkringsläge: gäller försäkringen den nya eller gamla bostaden, och från vilket datum? Se till att ha koll på detta innan du beställer flyttstäd, så kommer det att kännas mycket tryggare.

Gratis städofferter